A karsztvíz

850 m mélységből feljövő dorogi karsztvízet használunk termékeink töltésénél. A karsztvíz a karsztosodott kőzetek (mészkõ és dolomit) üregeiben, járataiban, hasadékaiban elhelyezkedő, ásványi anyagokban rendkívül gazdag víz.

A vizet UV lámpával fertőtlenítjük, amely eljárás során nem keletkezik egészségre ártalmas melléktermék, és a víz megőrzi eredeti PH értékét.

Kiszűrjük azokat az üledékanyagokat, amelyek a víz felszínre törése során keletkeznek.

Rendszeresen ellenőrzött, hivatalosan bevizsgált víz, amely alkalmas arra, hogy csecsemők, kisgyerekek fogyasszák.

Nincs előre megszabott mennyiség arra vonatkozóan, hogy naponta milyen nagyságrendben iható, összetevői nagy mennyiségben sem lépik át azt a határértéket, amelyet az egészségügyi hatóságok előírnak.

Jó, ha tudod!

Szikvíznek (szódavíznek) csak olyan terméket szabad nevezni, amely szifonfejes palackba, vagy szifonfejes felvezető szárral ellátott szikvizes ballonba van töltve. A jó szifonfej biztosítja a tökéletes zárást, és a szódavíz egyenletes, élvezhető minőségét a palackban lévő utolsó cseppig, megkülönböztetve a szikvizet minden más hasonló – csavarzáras kupakkal lezárt – terméktől, garantálva egyben a zárt rendszert a töltéstől a vásárlóig és vissza. A szikvízből ugyanis – a zárt rendszernek köszönhetően – a használat során olyan csekély mennyiségű szén-dioxid távozik csak, hogy a víz szénsavtartalma, kellemes savanykás íze gyakorlatilag a palack egész tartalmában azonos. Hungaricum!